Open brief: Faillissement kost BNG 1,7 miljoen euro

Stichting StadSPOORT heeft faillissement aangevraagd. Maar vraagt BNG in de bres te springen.

In een uiterste poging op de stichting te redden is er een open brief opgesteld aan de Bank Nederlandse Gemeente. Als die een tijdelijke overschrijding van het krediet toestaat, dan zou de stichting gered zijn. Die overschrijding wordt volgens de stichting in december makkelijk terug betaald.

Open brief

De stichting schrijft:
Stichting StadSPOORT heeft faillissement aangevraagd. Ondanks alle inspanningen van het team en de deelnemende gemeenten van het kennisnetwerk van stichting StadSPOORT zijn wij gedwongen geweest om uitstel van betaling aan te vragen. Dit heeft ertoe dat het faillissement aangevraagd  wordt en naar alle waarschijnlijkheid 23 juni a.s. door de rechter wordt toegekend. In een laatste poging om een oplossing te vinden heeft hebben wij, het team  van stichting StadSPOORT, op persoonlijke titel een open brief geschreven aan de voorzitter van de raad van bestuur van Bank Nederlandse Gemeenten.

In de afgelopen weken hebben wij veel positieve reacties en steunbetuigingen vanuit gemeenteland mogen ontvangen. Ook zijn er door raadsleden van verschillende gemeenten vragen gesteld naar aanleiding van de situatie waarin onze stichting verkeert en berichten die hierover in de media zijn verschenen.

Voor ons is het duidelijk dat met deze beslissing niemands belang wordt gediend. Ruim honderd betalende gemeenten zijn niet alleen hun contributie kwijt, maar ook de toegevoegde waarde die zij ontlenen aan het samenwerken met gemeentelijke collega’s binnen het kennisnetwerk. De werknemers van de stichting raken hun baan kwijt. En BNG bank raakt 1.7 miljoen aan reeds verleend krediet kwijt.

– de hele brief staat onderaan dit artikel –

De vraag is of BNG nu binnen een week in beweging komt, anders is het met stichting Stadspoort bijna zeker gedaan.

2 reacties

1. Hoe dapper deze poging ook is, als ik het mij goed herinner dan had de Stadspoort al gered geweest als één of meerdere van haar kennlijk erg enthousiaste klanten garant had gestaan voor de overschrijding. Voor niet meer dan anderhalve ton…..

Kennelijk hebben de klanten van Stadspoort toch niet zo veel geloof in de stichting. Waarom zou BNG dat dan wèl moeten hebben?

2. Frits van Vugt (Public Consultancy) op

Hallo! Het is hier Griekenland niet. Overal maar aankloppen voor financiele steun voor producten/diensten, die blijkbaar niet voor vol worden aangezien, c.q onvoldoende gewaardeerd worden door de contribuanten tot op heden!

Zelf had ik van deze club nog nooit gehoord, maar het blijkt dat ze zich ophouden in de ruimtelijke hoek – zo leert me hun website.

Daar staat ook: ‘StadSPOORT is een stichting ‘van, voor en door gemeenten’ en aan de VNG gelieerd’.  Maar we hebben toch al de VNG zelf, en nog diverse kennisnetwerken op het gebied van ruimte?

Kortom, einde oefening. Aankloppen bij de BNG als vaste geldscheiter helpt dan niet meer. En als die voor 1,7 miljoen het schip ingaat (shame on you, BNG!), dan leidt dat tot de conclusie dat de stekker er al veer eerder uit had moeten gaan.

Rest nog de gang naar Poetin, zoalsTsipras momenteel ook aan het proberen is…  En als dat niet lukt..tsja….