Harderwijk klaar voor Volkert van der G

De gemeente Harderwijk heeft scenario’s in de kast liggen voor het geval Volkert van der G. op proefverlof mag en er dan voor kiest om naar Harderwijk te komen.

Hij woonde met zijn vriendin en een kind in Harderwijk toen hij 2002 Pim Fortuyn doodschoot.
De gemeente is volgens een woordvoerder op alles voorbereid. Burgemeester Harm Jan van Schaijk is geïnformeerd toen het mogelijke proefverlof aan de orde kwam.
Hij benadrukte al dat zijn gemeente ”slechts afwacht wat er gaat gebeuren. Een besluit over proefverlof en hoe dat gaat, is aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Harderwijk maakt zich geen zorgen.”