Dag van het Wijkteam

19 april 2018 | Auditorium Jaarbeurs Utrecht

Home | Programma | Informatie | Inschrijven

Maak de balans op!
Het wijkteam werd enkele jaren geleden gepresenteerd als hét middel om de transformatie van het sociaal domein te realiseren. Tijdens deze dag maken we de balans op. Wordt er teruggegrepen op oude structuren of lukt het om door te gaan en te werken vanuit de bedoeling? Hebben de waarden waar de wijkteams destijds vanuit werkten, plaats moeten maken voor regels en papierwerk of wordt vanuit efficiëntie maatwerk geleverd?

Ervaringen van verschillende gemeenten en wijkteams
Aan de hand van voorbeelden uit onder meer Leeuwarden, Zwolle, Capelle aan den IJssel en Zaanstad hoort u wat wordt gevraagd van de samenstelling van een team, vaardigheden van de professional en mandaat en facilitering van gemeente en moederorganisatie als het gaat om bijvoorbeeld:

• Omgaan met diversiteit
  • Schuldhulp & armoede
  • Zorgmijders: Hoe kom je achter de voordeur en werk je preventief en zichtbaar in de wijk?
  • Preventief werken met kinderen en jongeren

Kortom, een dag voor sociaal werkers in wijk- en gebiedsteams, beleidsmakers en managers en teamleiders, die aan de hand van de praktijkervaringen elders in het land het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. En waardoor het werken in wijkteams vanuit de bedoeling alleen maar gemakkelijker en nog leuker wordt!

Pieter Hilhorst
Publicist